Het zijn niet alleen raskatten of langharige katten die een trimbeurt nodig hebben, maar ook seniorkatten kunnen zeker hulp gebruiken bij hun vachtverzorging. 

Hierbij houden we rekening met de fysieke conditie van de kat. 

Seniorkatten kunnen vaak hun vacht zelf niet meer goed verzorgen, deze is vaak vettig, dood haar blijft erin hangen. Hierdoor onstaat er een vacht met klitten en vilt. 

Ook bij deze katten is er een mediche achtergrond aanwezig, zoals bv. artrose, problemen in de mond (ontsteking van het tandvlees), verminderde orgaanfuncties (nieren, schildkier). Deze katten hebben nood aan een bezoek bij de dierenarts maar ook aan een trimsalon.

We helpen je kat met de verzorging van de ogen, neus en poep.. als je kat dit zelf niet meer goed kan. We kammen/borstelen voorzichtig en we gebruiken zachte materialen. De seniorkat heeft geen vetlaag meer en dit kan snel pijn gaan doen bij een te ruwe vachtverzorging.

Bij kortharige katten vind je heel snel vervilting in de vacht op plekken waar ze zelf niet goed meer bij kunnen, vooral aan de achterkant van de rug en de heupen. 

Bij langharige katten die moeite hebben met zichzelf te onderhouden, kan ik de vacht rond de poep, onderkant van de staart en langs de achterpoten verzorgen om vuil en klitten te voorkomen.

Tijdens deze vachtverzorging kan ik ook controleren op wondjes, pijnlijke plekken,..

 

 

 

 

 

© 2017 - 2024 De viervoeter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel