Hoe verloopt een trimbehandeling ? 

Ik neem voldoende tijd zodat je kat eerst kan wennen aan het trimsalon en aan de omgeving, de kat kan zich dan wat op zijn of haar gemak voelen. Hoelang een vachtverzorging duurt kan ik nooit op voorhand zeggen, dit hangt volledig van de kat en zijn of haar vacht af. Om de kat zo weinig mogelijk stress te bezorgen worden enkel alleen maar katten toegelaten in het trimsalon. Ook wordt er gevraagd om max. 1 persoon bij de vachtverzorging aanwezig te zijn, anders is er teveel afleiding en kan de kat haar stress niveau heel hard omhoog gaan. Je mag ook altijd je katje bij mij laten en dan op een later moment komen ophalen. 

Ik kijk sowieso altijd eerst hoe de vacht eruit ziet van je kat. Zijn er eventueel klitten of knopen die we gemakkelijk kunnen verwijderen of moet er geschoren worden ? We bespreken samen wat er het beste is voor je kat.

Ook geef ik graag advies mee over welke kam en andere verzorging je het beste kan gebruiken. Je mag ook zeker het materiaal dat je thuis gebruikt meebrengen. Graag geef ik daarover ook wat advies/tips.

Je mag zeker een dekentje met geur meebrengen voor je kat, zo voelt hij of zij wat veiliger. Snoepjes (catisfactions, liquid snacks,...) mogen ook zeker meegebracht worden.

Ook de ogen en oren worden gereinigd, nagels knippen doe ik enkel als dit nodig moest zijn, anders niet.

Op model scheren, wassen en drogen doe ik niet. 

Enkel als de kat een extreme vilt heeft en er moet volledig geschoren worden, kan dit in samenspraak met de dierenarts.

Ook kan er gekozen worden voor een vachtverzorging bij u thuis.

 

© 2017 - 2024 De viervoeter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel